Vores historie

En skole lukkes  - en ny åbnes
I 2011 blev det besluttet at lukke Jersie Skole og i den forbindelse gik forældre og lokale ildsjæle sammen om et fælles ønske nemlig, at der fortsat skulle være en skole i Jersie Landsby.

Der blev  holdt mange møder  - i første omgang for at kæmpe for at bevare den eksisterende Jersie skole, og sidenhen for at etablere en ny privatskole. Målet var en lille skole med maks. 2 spor pr. klassetrin

Personale rekrutteret og børn indskrevet, men byggetilladelsen manglede
I året op til, at skolen skulle åbne blev der søgt med lys og lygte efter en beliggenhed. Endelig åbnede der sig en mulighed på det grønne areal på Åsvej. 

Personale og skoleleder blev ansat og børn blev indskrevet til den nye skole, som fik navnet Jersie Privatskole, men byggetilladelsen til at kunne opføre en skole, var endnu ikke i hus, så reelt var der ikke andet end en græsplæne indtil en uge før skolestart, hvor byggetilladelsen endelig faldt.

Den pædagogiske retning
De frivillige, som havde vidt forskellige baggrunde – og ingen af dem inden for skoleverdenen satte sig ind i de forskellige pædagogiske metoder og valgte to metoder, som de mente ville være medvirkende til at give skolen en god start … vel vidende at pædagogiske metoder ALDRIG kan stå alene.

Men der var meget mere, der skulle være styr på f.eks. hvilke regler er gældende for en skole, hvordan får man tilskud til eleverne og hvordan indberettes regnskaber mv. 

Jersie Privatskole slår dørene op for det første skoleår
Dagen før skolestart var de sidste ting vedr. de fysiske rammer på plads. Så selvom mange havde tvivlet på projektet, stod der rent faktisk en skole klar til at tage i mod eleverne den første skoledag  i skoleåret 2013/14. De nye  lærere havde mødtes ugen op til skolestart til en række pædagogiske dage. Der var en god gejst. 

Det første år var selvsagt meget kaotisk. Lærerne skulle lære hinanden at kende og finde deres ben at stå på, på denne nye skole uden en historie at trække på. Eleverne var sammensat fra nær og fjern og skulle lære hinanden at kende. Sammen skulle alle – lærere, elever og skoleleder skabe Jersie Privatskoles kultur.

Meget er sket siden og Jersie Privatskoles kultur og ånd bliver stærkere for hvert skoleår.
Seneste nyt

Valghold forår 2019

Jersie Privatskole præsenterer nye tiltag. Vi starter tre valghold; "Foto og Medie" og "Kodning og Programmering" og "Design og Mode
13. marts 2019


Jersie Privatskole får Grønt Flag

Jersie Privatskole har for fjerde år i træk modtaget friluftsrådets grønne flag
17. december 2018


Jersie Privatskole fejrer fødselsdag

5 års fødselsdag med elever, lærere og forældre
20. august 2018


Når Jersie Privatskole står færdig

Byggeudvalget arbejder på højtryk for at finde det rette udtryk på vores nye skole.
19. juni 2017


Se flere her »


Indblik i hverdagen


Se flere her »

Jersie Privatskole

Jersie Privatskole er medlem af Lilleskolerne 


Kontakt/info

Jersie Privatskole
Åsvej 1, Jersie
2680 Solrød Strand

53 70 59 01

 adm@jersieprivatskole.dk